Het water stroomt niet / Kalksteen

Probleem :

Er komt geen water uit uw douche door kalksteen

Oorzaak :

Kalksteen belemmert de doorstroming van water.

De variatie in kalkgehalte varieert afhankelijk van de regio waar u woont. De levensduur van de structuur van uw douche en van de reserveonderdelen hangt af van het kalkgehalte in uw water. Het kan de leidingen verstoppen, in het bijzonder het mengpatroon.

Oplossing :

Verwijder het handvat en de mixercartridge, en prik vervolgens met een schroevendraaier in het gat aan de rechterkant (de pijl op de foto hieronder).

Deze actie werkt ook op de douchekop, u hoeft alleen de kop en het kogelgewricht te demonteren en vervolgens een schroevendraaier erin te steken om de kalk te verwijderen.

Net als bij vorst valt het vervangen van een door kalksteen beschadigde douche niet onder de garantie. We kunnen u echter reserveonderdelen sturen als deze beschadigd zijn.

Laatste update : 27-7-2021 20:09:46